Dagis

 

Om din hund har en bra dag, har vi en bra dag.

 

E.L.S.A. Hundcoop ligger alldeles i utkanten av Vänersborg. Bara ett stenkast bort finns natursköna Holmängen som med sina promenadstigar och äventyrsskogar alldeles vid Vänerns strand erbjuder människa och hund en härlig upplevelse. Alla dagishundar får på förmiddagen en längre promenad och i denna promenad så ingår även aktivering av olika sorter, ofta uttnyttjar vi naturen omkring oss för att ge hundarna det de behöver. Vi strävar efter att skapa en trygg miljö där din hund kan få rätt stimulans och balans mellan aktivitet och vila. Vi har även tillgång till vår egna hage, där hundarna kan både leka och få aktivering.

 

Som grund i vårt arbete ligger en mjuk och positiv inställning och ett synsätt som gör det möjligt för oss att se individen. Stor vikt läggs vid att lära känna hundarna och förstå deras olika behov. En dag på dagis skall vara glädjefylld, trygg och stressfri och det är därför jobbar vi bara med mjuka, positiva metoder. Istället för att straffa hundarna utmanar vi dem att tänka till och välja ett annat beteende.

 

 

 

På dagis ingår så gott som alla hundar i en mindre grupp bestående av två till fyra individer som delar rum. För att få en hemtrevlig miljö är våra hundrum inredda med bäddar, fåtöljer, soffor och i varje rum finns även hundarnas egna filtar, medtagna hemifrån för större trygghet. I rummen är det vila och lugna aktiviteter som gäller.

 

Vi erbjuder matning på dagis och varje hund som äter får göra det i fred, alternativt om hunden har svårt att äta tar vi med oss fodret ut på förmiddagen och erbjuder som belöning och berikning. En dag på dagis är inte den andra likt men vi tycker det är viktigt med rutiner så tidsmässigt så ser dagarna väldigt lika ut varandra, det är skönt för hundarna att veta vad som skall hända. En trygg och nöjd hund på dagis är vårt mål!