Dagis

 

Om din hund har en bra dag, har vi en bra dag.

 

E.L.S.A. Hundcoop ligger alldeles i utkanten av Vänersborg. Bara ett stenkast bort finns natursköna Holmängen som med sina promenadstigar och äventyrsskogar alldeles vid Vänerns strand erbjuder människa och hund en härlig upplevelse. Alla dagishundar får på förmiddagen en längre promenad och i denna promenad så ingår även aktivering av olika sorter, ofta uttnyttjar vi naturen omkring oss för att ge hundarna det de behöver. Vi strävar efter att skapa en trygg miljö där din hund kan få rätt stimulans och balans mellan aktivitet och vila. Vi har även tillgång till vår egna hage, där hundarna kan både leka och få aktivering.

 

Som grund i vårt arbete ligger en mjuk och positiv inställning och ett synsätt som gör det möjligt för oss att se individen. Stor vikt läggs vid att lära känna hundarna och förstå deras olika behov. En dag på dagis skall vara glädjefylld, trygg och stressfri och det är därför jobbar vi bara med mjuka, positiva metoder. Istället för att straffa hundarna utmanar vi dem att tänka till och välja ett annat beteende.

 

 

 

På dagis har hundarna sin egna box/rum. Vissa hundar delar box/rum med en kompis. För att få en hemtrevlig miljö är våra hundrum inredda med bäddar, filtar, fåtöljer, soffor och i varje rum finns även hundarnas egna filtar/bäddar, medtagna hemifrån för större trygghet. I rummen är det vila och lugna aktiviteter som gäller.

 

Vi erbjuder matning på dagis och varje hund som äter får göra det i fred, alternativt om hunden har svårt att äta tar vi med oss fodret ut på förmiddagen och erbjuder som belöning och berikning. En dag på dagis är inte den andra lik men vi tycker det är viktigt med rutiner så tidsmässigt så ser dagarna väldigt lika ut varandra, det är skönt för hundarna att veta vad som skall hända. En trygg och nöjd hund på dagis är vårt mål! 

Vårt kösystem är baserat på flera faktorer som gör att vi inte tar in hundar på ett traditionellt vis som utefter "hur länge" man stått i kö, utan försöker se hela gruppen och välmåendet i den.

 

Det vi tittar på hos en hund som söker plats hos oss är:

  • Hunden ska vara minst 9 månader gammal.
  • Ensamtränad för att undvika att hunden inte får separationsångest i boxen, när hundskötare går ut på promenader med andra hundar.
  • Är det en tik/hane?
  • Är den kastrerad/steriliserad? (Vi tar emot tikar som inte är steriliserade i dagsläget, men då får kunden ha hunden hemma vid löp för att undvika att "killarna" inte mår dåligt).
  • Storlek på hund.
  • Temperament (vi tar inte emot aggressiva hundar, eller om den utgör fara för andra hundar eller människor).

 

 

 

 

 

 

Vi utgår ifrån hur den fungerande hundgruppen redan är sammansatt, efter ålder, tik/hane, kastrerad/okastrerad/steriliserad/löptik, vad vi har för plats, stor/liten hund, hur den är bland andra hundar/människor etc.

 

Eftersom vi även arbetar med människor med olika förutsättningar i livet, funktionsvariationer, arbetsträning samt rehabilitering, så är det betydelsefullt för oss att hunden kan promenera med olika typer av människor.

 

 

Säkerheten är det viktigaste vi jobbar med, det ska vara tryggt för din hund att vara på E.L.S.A, den ska må bra av att vara hos oss.

 

Vi promenerar t.ex. aldrig med mer än max 2 hundar/person och har säkerhetsavstånd till framförvarande och hundar bakåt i ledet.

 

Detsamma gäller i vår egen hage, om vi aktiverar/leker med hunden är det max 2 hundar OM de varit introducerade till varandra på promenader först. Vi använder oss av positiv förstärkning och selar på hundarna.

 

Det du kan göra redan nu är att fylla i en intresseanmälan och vad du önskar för alternativ och när i tid det skulle vara aktuellt för dagis.

 

Finns det plats så hör vi av oss, du står kvar i kön så länge du själv vill och behöver.

 

Vår ambition är att svara så fort vi kan på mejl, men ibland händer det oförutsedda saker som gör att det ibland kan ta lite tid att få ett svar just då. Vi svarar så snart vi har möjlighet.