Om du vill arbetsträna på E.L.S.A

Arbetsträning:

 

Vi på E.L.S.A tar emot personer för arbetsträning hos oss. Genom bl.a. Arbetsförmedlingen kan vi hjälpa till att pröva arbetsförmågan genom att testa på olika arbetsuppgifter i ett lugnt och anpassat tempo. 


Många människor lever idag i utanförskap pga. olika diagnoser, funktionsvariationer, skador, psykiska eller fysiska.

 

Har du svårt att hitta en arbetsträningsplats? Har du varit/är sjukskriven och behöver anpassade arbetsuppgifter? Behöver du veta hur mycket du klarar av i arbetstid, arbetsuppgifter? Har du varit hemma länge och behöver komma in i ett socialt sammanhang? Behöver du motivation att ta dig vidare?


Hur går man tillväga? 

  • Fråga din handläggare på Arbetsförmedlingen om att få prova arbetsträning. De avgör om du har rätt till arbetsträning.
  • Din handläggare på Arbetsförmedlingen kontaktar sedan oss om att få boka in ett studiebesök till oss.
  • Vi kommer överens om hur din arbetsträning ska se ut, hur många timmar/dag, vilka arbetsuppgifter som ska utföras samt vilka anpassningar vi ska tänka på mm.
  • Vi har ett krav- Det är att du som söker dig till oss, skall vara genuint djurintresserad och jobba med positiv förstärkning. (Vi visar dig hur du motiverar med belöning som metod).
  • Vi hjälper dig och stöttar under hela din period hos oss. Vi har kontinuerliga gemensamma uppföljningsmöten med din handläggare och dig, där har du möjlighet att påverka hur din arbetsträning ska se ut.
  • Efter din arbetsträning får du ett intyg av oss som beskriver vilka arbetsuppgifter du utfört. 


Arbetsuppgifter hos oss

Promenader med hundar - Vi går alltid i grupp, med säkerhetsavstånd till varandra på promenader.

 

Du får efter introduktion en hund att gå med. Vi promenerar aldrig med fler än 2 hundar/person, pga säkerhet för hundar och för hundförare (dessa hundar är då introducerade till varandra på promenad sen en längre tid tillbaka).

 

Promenaderna börjar kl. 9.00 och hunden aktiveras ute på promenad (detta får du info om hos oss). Efter promenaderna är det städuppgifter och matning av hundar.

 

Städuppgifter - Tillsammans med hundskötare får du introduktion till hur vi städar boxarna, dessa städas dagligen.

 

Det ingår även andra städuppgifter på dagis som t.ex. köks-städ, toalettstäd, hänga tvätt, städ i personalutrymmen etc. Desinficering av diverse ytor sker dagligen.

 

Du får möjlighet att utvecklas tillsammans med våra underbara hundar på dagis och mysstunder tillsammans med hundarna är stärkande, samtidigt får du chansen att utöva friskvård på arbetstid genom promenaderna tillsammans med hundarna i våra natursköna områden kring Holmängen och Vänern.