Om Oss

E.L.S.A. Hundcoop startade den 3:e september 2012 och blev därmed Vänersborgs första arbetsintegrerande, sociala företag.

 

Vårt företag, liksom alla sociala företag, drivs i demokratisk anda, är icke vinstdrivande och ägs av sina medlemmar.

 

Intäkterna investeras i företaget och förutom att förbättra verksamheten för både människor och hundar, är ett av målen att få fler människor till egen försörjning.


Presentation av oss som arbetar på E.L.S.A

Linda Grandin

 

Linda har varit på E.L.S.A. sedan starten 2012 och är hundskötare med dagisutbildning men har även gått kurs i rallylydnad. Hon är en tjej med mycket glatt humör. Linda har ett stort tålamod med våra mindre hundar men är också en klippa när det gäller hundpromenader då hon aldrig tycks tröttna. Att ta hand om sina kollegor och ställa upp är en av hennes starka sidor och det är inte sällan detta tar sig form i någon typ av bakning. Linda har genomgått Skolverkets APL-handledarutbildning, för praktikant- och lärlingsutbildning.                                                                                                                                                                   

      

Rebecka Vulpini

 

Rebecka kom till E.L.S.A. 2014 och har varit anställd som hundskötare sedan mars 2015. Rebecka fixar även ibland till hunddagisschemat och städar boxar. Hon hjälper deltagare vid introduktioner till arbetsuppgifter och promenader. Rebecka har gått hunddagisutbildning och Skolverkets APL-handledarutbildning för praktikant och                                    lärlingsutbildning. Hemma finns katten Stitch. 

 Liselott Ström

 

Liselott kom till E.L.S.A i början av 2018. Innan dess var hon stödassistent och behandlingsassistent, samt arbetade 20 år på Saab Automobile AB. Hon blev anställd som arbetsledare/verksamhetsledare på E.L.S.A i december 2018. Liselott ansvarar för myndighetskontakter och anställda samt möten och administrativt arbete mm. Hon älskar att mysa med hundarna och dalta med dom. Hemma har familjen 4 stycken egna hundar, 2 st "Daniffer" Grand Danois/engelsk mastiff och 2 stycken Prazsky Krysarik. Liselott tycker mycket om att skapa/sticka/sy och att måla/rita både porträtt och disneyfigurer, men jobbar även med verktyg om det skulle behövas. Liselott har genomgått Skolverkets APL-handledarutbildning, för praktikant- och lärlingsutbildning. Liselott har även gått två stycken ledarskapskurser som har varit förlagda i bl.a Stockholm under hösten 2019 - våren 2020 och våren 2022 på Långholmens Folkhögskola.

Under året 2019 & våren 2020 har hon även deltagit i ett EES-projekt via ASF-Akademi i Göteborg, där fokus på våra arbetsträningar har legat på att vi som tar emot dessa individer gör det på rätt sätt och en strävan om att alla ASF i Sverige iallafall skall försöka enas om att ha samma sorts dokument på vilken arbetsplats man än hamnar. Alla i företaget och av de som arbetstränat har fått vara med att lägga grunden till de dokument vi nu har utarbetat för att passa vår verksamhet, delaktighet är något vi värnar om och vi uppmanar alla att vara med i gemenskapen och våga dela med sig av idéer och förslag.

Isabella Stolt

 

Isabella blev anställd som arbetsledare på E.L.S.A 2023. Innan dess arbetstränade hon här hos oss. Hon inspirerar och motiverar både de fyrbenta och tvåbenta.

Isabella håller ordning och reda på människor, kunder, hundar och lokaler, hon är helt enkelt vår klippa! Isabella har ett mycket fint handlag med hundar och människor. Hon har utvecklats i snabb takt och har en outsinlig vilja att lära sig mer om allt och växer för                                                                                  var dag som går. Hundar är ett stort intresse som vuxit hos Isabella                                                                      och hon är fantastisk tillsammans med hundarna, samt med att läsa                                                                    av deras beteende och välmående. 

Emma Hartikka 

 

Emma kom till oss först som arbetsträning under 2019, och blev anställd juni 2020. Emma är lugn med hundarna. Hemma har Emma 2 härliga katter, så djuren är en stor del av hennes liv. Emma är omtänksam om hundarna på dagis.

Kicki Boström

 

Kicki blev anställd hos oss i december 2023. Vi är oerhört glada och tacksamma över att ha en sån glädjespridande kollega med ett enormt stort hjärta i företaget. Kicki är en allround-person som är hjälpsam och en "fixare" av det mesta. Hon brinner för djuren och förälskar sig lätt i alla hundar direkt, och dom i henne. Kicki är en stor stöttning och trygghet för både nya och välbekanta ansikten, hon ser till att alla har det bra. Hemma finns sambon och deras tre egna                                                                              pälsklingar Mio, Zeb och Skrållan.