Våra Tjänster

En dag på dagis är inte den andra lik men vi tycker det är viktigt med rutiner så tidsmässigt så ser dagarna väldigt lika ut, det är skönt för hundarna att veta vad som skall hända.

 

På dagis har hundarna sin egna box/rum. Vissa hundar delar box/rum med en kompis.

 

För att få en hemtrevlig miljö är våra hund-rum inredda med bäddar, filtar, fåtöljer, soffor och i varje rum finns även hundarnas egna filtar/bäddar, medtagna hemifrån för större trygghet.

 

I rummen är det vila och lugna aktiviteter som gäller.

 

Vi erbjuder matning på dagis och varje hund som äter får göra det i fred, alternativt om hunden har svårt att äta tar vi med oss fodret ut på förmiddagen och erbjuder som belöning och berikning.

 

 

En trygg och nöjd hund på dagis är vårt mål!


Vi utgår ifrån hur den fungerande hundgruppen redan är sammansatt, efter ålder, tik/hane, kastrerad/okastrerad/steriliserad/löptik, vad vi har för plats, stor/liten hund, hur den är bland andra hundar/människor etc.

 

 

 

Eftersom vi även arbetar med människor med olika förutsättningar i livet, funktionsvariationer, arbetsträning samt rehabilitering, så är det betydelsefullt för oss att hunden kan promenera med olika typer av människor.

 

 

Säkerheten är det viktigaste vi jobbar med, det ska vara tryggt för din hund att vara på E.L.S.A, den ska må bra av att vara hos oss.

 

Vi promenerar t.ex. aldrig med mer än max 2 hundar/person och har säkerhetsavstånd till framförvarande och hundar bakåt i ledet.

 

Detsamma gäller i vår egen hage, om vi aktiverar/leker med hunden är det max 2 hundar OM de varit introducerade till varandra på promenader först. Vi använder oss av positiv förstärkning och selar på hundarna.

 

Det du kan göra redan nu är att fylla i en intresseanmälan och vad du önskar för alternativ och när i tid det skulle vara aktuellt för dagis.

 

Finns det plats så hör vi av oss, du står kvar i kön så länge du själv vill och behöver.

 

Vår ambition är att svara så fort vi kan på mejl, men ibland händer det oförutsedda saker som gör att det ibland kan ta lite tid att få ett svar just då. Vi svarar så snart vi har möjlighet.

 

 


Vårt kösystem är baserat på flera faktorer som gör att vi inte tar in hundar på ett traditionellt vis som utefter "hur länge" man stått i kö, utan försöker se hela gruppen och välmåendet i den.

 

Det vi tittar på hos en hund som söker plats hos oss är:

  • Hunden ska vara minst 9 månader gammal.
  • Ensamtränad för att undvika att hunden inte får separationsångest i boxen, när hundskötare går ut på promenader med andra hundar.
  • Är det en tik/hane?
  • Är den kastrerad/steriliserad? (Vi tar emot tikar som inte är steriliserade i dagsläget, men då får kunden ha hunden hemma vid löp för att undvika att "killarna" inte mår dåligt).
  • Storlek på hund. (Beroende på utrymme i boxar så behöver vi tänka på om vi har plats för din vovve).
  • Temperament (vi tar inte emot aggressiva hundar, eller om den utgör fara för andra hundar eller människor).

 


Vi erbjuder dagis!

 

För att få plats hos oss, så behöver vi en intresseanmälan av er. 

Ni kan fylla i det här formuläret

 

Så snart vi har tagit emot eran anmälan så står ni i kö hos oss.

Givetvis så kostar det inget att stå i kö.

E.L.S.A. tar emot både kastrerade och okastrerade hanar och tikar, men tikar får då vara hemma under sin löpperiod och man får då 20% avdrag på nästkommande faktura. 

Tänk på att din hund måste vara minst nio månader för att börja på dagis.

 

Så hur går det då till när vi tar in en ny hund?

 

På dagis så finns en redan existerande hundgrupp, så vi försöker hitta hundar som vi tror kan passa in med de andra som redan finns hos oss.

Det innebär att vi ej går i ordning i kön. Om det finns en plats till er, så hör vi av oss och vi bestämmer en tid där ni kan komma på ett besök.

 

När vi kommit så långt som att ni blivit kontaktade av oss för en bedömningspromenad, så bokar vi en tid som passar både er och verksamheten.

 

Vi går då tillsammans med er och er hund, med en av våra dagishundar bredvid/framför eller bakom och tittar lite på hur hunden kommunicerar/agerar med omgivningen.

 

Efter promenaden får ni en möjlighet att komma in på dagis och se er omkring i våra lokaler och vi berättar mer om verksamheten för er.

 

Ser vi att det fungerar, då gör vi upp en plan för inskrivningsdag, datum, dagar/vecka, tider, kunduppgifter etc.

 

Ni och vi, får en prövoperiod på två månader som kan avslutas när som helst inom den tiden, om det inte skulle fungera av någon orsak som t.ex. att man funnit ett annat alternativ för sin vovve eller att dagismiljön inte är det bästa valet för just den individen.

 

Vi önskar att ha en öppen dialog med våra kunder och uppskattar att vi gemensamt kommer med lösningar som passar din hund bäst.

 

Hundar som uppvisar aggression tar vi inte emot, just för att alla, både människor och hundar, skall ha en trygg tillvaro hos oss.

 

Om du vet med dig att din hund har svårt för att bli lämnad ensam, även om det är kortare stunder, så öva gärna detta hemma innan ni överväger att söka dagisplats. 

 

 

 

Glöm heller inte att läsa Att Tänka På.

Vi hoppas att era fyrbenta familjemedlemmar kommer att trivas hos oss :)